Yleinen

AARI Yhteismetsä sijoittaa vastuullisesti – kutsu lehdistötilaisuuteen seuraamaan pakuriviljelmän istutusta

Kutsumme teidät lehdistötilaisuuteen seuraamaan pakuriviljelmän istutustöitä keskiviikkona 29.9. klo 13 Salossa. Osallistujille tarjolla pakuriteetä sekä tuotelahja.   

AARI Yhteismetsä edistää metsien monipuolista hyödyntämistä ja vastuullisia sijoituskohteita. Osana AARI Yhteismetsän vastuullisen metsäsijoittamisen toimintaansa, AARI Yhteismetsä aloittaa syyskuun lopussa pakurinviljelyn KÄÄPÄ Forestin kanssa. Suomalaiset metsät ovat maailman puhtaimpia, ja niillä on valtava potentiaali tuottaa arvokkaita raaka-aineita, kuten pakurikääpää kestävällä tavalla.    Pakurinviljelyn avulla metsästä saadaan lisätuottoa, ja samalla lisätään metsän monimuotoisuutta. Pakuria kasvatetaan koivunrungoissa, jotka muuten harvennettaisiin kuitupuuna. Pakurinviljelyllä niistä saadaan korkeampi tuotto, ja samalla puun kiertoaikaa metsässä pidennetään. Menetelmä pohjautuu Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Itä-Suomen yliopiston tutkimukseen, jonka bioteknologiayhtiö KÄÄPÄ Biotechin metsäliiketoimintayksikkö KÄÄPÄ Forest on kaupallistanut.    

”Haluamme olla AARI Yhteismetsällä mukana edistämässä metsien vastuullista ja monipuolista käyttöä. Tutkimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia metsien monipuoliseen hyödyntämiseen. Pakurikäävässä yhdistyy kaikki kolme vastuullisuuden osa-aluetta: taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen vastuu,” sanoo Mikael Beck, AARI Metsän toimitusjohtaja.

KÄÄPÄ Biotech valmistaa sekä markkinoi pakurista valmistettuja terveystuotteita kansainvälisesti. 

Suomalainen luonto vientituotteena

Pakurinviljely on kehitetty elintarvike- ja ravintolisäalan tarpeita ajatellen. Arvokkaan villipakurin saatavuus on maailmanlaajuisesti ehtymässä, ja erityisesti luomukeruualueilta saatavaa pakurikääpää on jatkuvasti vähemmän tarjolla. Siperian heikkolaatuinen pakurikääpä ei vastaa länsimaisten yritysten korkeita laatustandardeja, minkä takia Suomessa kasvavalle luomupakurille on runsaasti kysyntää. Maailman luomukeruualueista 30 prosenttia sijaitsee Suomessa, ja Suomen pinta-alasta 38 prosenttia on luomukeruualuetta. Saavutettavilta alueilta luomulaatuinen villipakuri on pian kuitenkin kerätty loppuun, minkä takia pakurinviljely on keskeinen osa pakurin saatavuuden varmistamista.

“Kansainväliset rohdosvalmisteiden markkinat ovat miljardiluokkaa. Ravintolisissä ja rohdosvalmisteissa hyödynnettävien sienten, ja erityisesti suomalaisen luomupakurin kysyntä kasvaa jatkuvasti. KÄÄPÄ valmistaa viljelyverkostonsa tuottamasta pakurista korkealaatuisia uutteita kansainvälisille markkinoille. Yrityksellä on jakelusopimus Pohjois-Amerikkaan yhdysvaltalaisen Nutralliancen kanssa, jonka asiakaskuntaan kuuluvat useat maailman arvostetuimmista ravintolisäbrändeistä. Pakurinviljelyverkostomme kasvattamalle pakurille löytyy siis varma ostaja,” sanoo Maria Suonpää, KÄÄPÄ Forestin metsäpalvelujohtaja.

KÄÄPÄ Biotech on perustettu vuonna 2018, ja se on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Vain muutamassa vuodessa yritys on kasvanut Euroopan suurimmaksi ravintolisissä käytettävien sienten tuottajaksi. KÄÄPÄ Biotech on lisäksi saanut toiminnalleen merkittävää kansainvälistä tunnustusta ravintolisä- ja terveystuotetoimialalla arvostetussa NutraIngredients Awards 2021 -kilpailussa.   

“KÄÄPÄ Biotech on onnistunut yhdistämään innovatiivisen tuotannon ja korkealaatuisen laadunvalvonnan kuluttajien ja yhteiskunnan odotuksiin: vastuullisuus, ekologinen raaka-aineiden hankinta, luomutuotanto ja läpinäkyvyys koko tuotantoketjun osalta,” kommentoivat NutraIngredients Awards -kilpailun tuomarit KÄÄPÄ Biotechin voittoa. 

Kommentit:
Mikael Beck
Toimitusjohtaja, AARI Metsä
mikael.beck@conifer.fi
+358 40 061 8859

Maria Suonpää
Metsäpalvelujohtaja, KÄÄPÄ Forest
maria.suonpaa@kaapabiotech.com
+358 50 357 3635

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Marianne Kiviluoma
Viestintäpäällikkö, KÄÄPÄ Biotech
marianne@kaapabiotech.com
+358 40 689 9133